recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met groene asperges

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - versgeraspte parmezaanse kaas (50 gram)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de asperges in stukken van 3 cm.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 4 Bak de rijst even mee en schenk de wijn erbij.
  • 5 Laat het vocht verdampen en voeg wat versgemalen zwarte peper en de helft van de bouillon toe.
  • 6 Kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de rest van de bouillon in gedeelten toe.
  • 8 Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar.
  • 9 Spoel de asperges af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 10 Schep de Parmezaanse kaas en de asperges door de risotto.
  • 11 Serveer de risotto in een warme schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.