recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rode bietensoep

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - bieten (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - gedroogde tijm (1 theelepel)
  • - balsamicoazijn (2 eetlepels)
  • - kippen- of groentebouillon (1 liter)
  • - (slag)room (2 eetlepels)
  • - bieslook (12 sprietjes)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: Staafmixer.
  • 2 Wrijf het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 5 Schep de bietjes, tijm en balsamico-azijn erdoor en smoor de bietjes afgedekt drie minuten.
  • 6 Schenk er drie kwart bouillon bij en breng alles al roerend aan de kook.
  • 7 Kook de soep tien minuten op zacht vuur.
  • 8 Pureer het geheel met de staafmixer tot een niet te dikke, glad gebonden soep.
  • 9 Voeg zo nodig nog een scheut bouillon toe.
  • 10 Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje balsamicoazijn.
  • 11 Laat de bietensoep nog even zachtjes doorkoken.
  • 12 Schep de bietensoep in diepe borden en druppel wat room in het midden.
  • 13 Garneer met sprietjes bieslook.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.