recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rodekoolsalade met biet en gegrilde geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - geitenkaas naturel in plakjes ( á 125 g) (2 rolletjes)
  • - hazelnoten á 55 gram (1 zakje)
  • - gedroogde cranberry's (50 gram)
  • - gekookt bietje (1 )
  • - rodekool (200 gram)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - rode wijnazijn (2 eetlepels)
  • - sap en rasp van 1 perssinaasappel
Bereidingswijze
  • 1 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 2 Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de rasp aan de kook en kook het op matig hoog vuur tot de helft in.
  • 3 Schenk het sap in een grote kom en klop het met de azijn, mosterd en olie tot een dressing.
  • 4 Snijd de harde stronk van het stuk rode kool en snijd de kool in flinterdunne reepjes.
  • 5 Snijd de biet in kleine blokjes.
  • 6 Schep de koolreepjes met de blokjes biet en de cranberry’s door de dressing en laat de salade 1 uur marineren.
  • 7 Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
  • 8 Laat ze op een bordje afkoelen.
  • 9 Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  • 10 Leg de plakjes geitenkaas in een bakblik.
  • 11 Schuif dit 10 cm onder de hete grill en laat de plakjes kaas in 2 minuten licht kleuren.
  • 12 Schep de rucola en de helft van de hazelnoten door de rodekoolsalade en verdeel de salade over diepe borden of wijde kommen.
  • 13 Leg de plakjes geitenkaas erop en strooi de rest van de hazelnoten erover.
  • 14 Lekker met focaccia.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.