Ga naar de hoofdinhoud

Rodekoolsteaks en zoete aardappelwedges met feta

4 personen Gemiddeld 55 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in wedges. Meng de kruidenpasta met de olijfolie en schep twee derde door de aardappelen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven. Schep geregeld om. Snijd ondertussen de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de rest van de kruidenolie en verkruimel de feta erover. Rooster in 15 - 20 minuten bij de aardappelen in de oven goudbruin en gaar. Rasp ondertussen de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de helft van de munt fijn en meng met de komkommer en rodewijnazijn door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Neem de rodekool en zoete aardappelen uit de oven en serveer met de yoghurtsaus. Garneer met de rest van de munt.
Aanvullende benodigdheden - bakplaat- bakpapier- rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 535 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 53 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden wintersovengerechtreceptenwinteroven