Ga naar de hoofdinhoud

Roerbak van biefstukpuntjes met broccoli, peultjes en cashewnoten

4 personen Eenvoudig 75 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Pers de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Pers de limoen. Roer de sojasaus, knoflook, gember en limoensap door elkaar. Meng de marinade met het vlees en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in gezouten water 5 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Voeg de laatste 2 minuten de peultjes toe. Giet af en spoel af met koud stromend water. Verhit de olie in de wok. Schep de biefstukpuntjes uit de marinade en roerbak ze zonder marinade ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout. Schep het vlees uit de pan. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Roerbak in het bakvet de broccoli, peultjes en paprika 3 minuten. Voeg de biefstuk en de marinade toe en roerbak nog 1 minuut. Rooster de cashewnoten kort in een droge koekenpan. Bestrooi voor het serveren met de cashewnoten.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 345 kcal
Eiwit 25 g
Koolhydraten 12 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden recepten