recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken knoflookgarnalen met mie

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - ui (1 stuks)
  • - tomaten (3 )
  • - wokgarnalen (250 g)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - rode peper zonder zaadjes (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - Mie (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook uit; Hak de rode peper zonder zaadjes fijn; Snijd de ui in dunne partjes; Hak de verse koriander grof.
  • 2 Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Meng in een kom de knoflook, rode peper en 2/3 van de olie door elkaar.
  • 4 Schep de garnalen erdoor en laat ze 5 minuten staan.
  • 5 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in repen.
  • 6 Verhit 0,33 van de olie in een wok en roerbak de ui 1 minuut.
  • 7 Schep de garnalen met marinade erdoor en roerbak ze 2-3 minuten op matig hoog vuur.
  • 8 Bak de tomaten 2 minuten zachtjes mee.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Giet de mie af en verdeel de mie over 2 borden.
  • 11 Schep de garnalen met tomaat erop en strooi de koriander erover.
  • 12 Wijntip: Volle, ietwat zoete witte wijn als Gewurztraminer, Boerenlandwijn Moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.