recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken rode kool met sinaasappel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 stuks)
  • - sinaasappels (2 )
  • - rodekool (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de kool in vieren en snijd de witte stronk weg.
  • 4 Schaaf de kool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes.
  • 5 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 6 Vang het sap op.
  • 7 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en rode kool 3-4 minuten op hoog vuur.
  • 8 Schep de partjes sinaasappel met het sap, de tijm en de kaneel erdoor.
  • 9 Voeg zout, peper en de afgemeten hoeveelheid water toe en laat de rodekool afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Schep de kool regelmatig om.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals gewurztraminer, Vouvray of Bordeaux moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.