recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken rundvlees met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - oestersaus (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - maïzena (0.5 eetlepel)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - biefreepjes (500 g)
  • - broccoli roosjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Rasp de verse gemberwortel; Snipper de bosuitjes.
  • 3 Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel de roosjes af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Meng het vlees met knoflook, gember, royaal versgemalen zwarte peper en maïzena.
  • 6 Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
  • 7 Schep de broccoli en bosui erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 8 Schep de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog 1 minuut zachtjes door.
  • 9 Wijntip: Volle witte, zoals Chardonnay, of lichte rode wijn, bijvoorbeeld Bardolino.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.