recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roergebakken spruitjes met appel en merguez

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
  • - merguez chipolata's (1 pak)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 grote)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - appels (2 )
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in stukken, snipper de ui in grove stukken, halveer de spruitjes en schil de appel in partjes.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Bak de worstjes in een wok met hete olijfolie rondom bruin.
  • 4 Leg ze op een bord.
  • 5 Roerbak de ui en spruitjes 3-4 minuten in het bakvet.
  • 6 Schep de partjes appel erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 7 Snijd de worstjes in stukken en schep ze met de tijm, wat zout en versgemalen peper door de spruitjes.
  • 8 Schenk het water erbij.
  • 9 Laat de spruitjes in nog 8-10 minuten gaar worden en laat het vocht verdampen.
  • 10 Serveer de spruitjes met appel en merguez met de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.