recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rollade met een fijne kruidenvulling

Hoofdgerecht
8 personen
110 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - zachte boter (50 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - (platte) peterselie (3 eetlepels)
  • - geroosterde rode paprika (1 pot)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ricotta (100 g)
  • - varkensfricandeau (stuk) (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de rollade in plakken met groene tagliatelle en gegrilde tomaatjes.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Hak de geroosterde rode paprika heel fijn; Hak de (platte) peterselie fijn; Knip de bieslook fijn; Hak de verse basilicum fijn.
  • 3 Snijd de fricandeau op 2/3 van de hoogte in de lengte in tot 2-3 cm van de andere zijde.
  • 4 Klap het vlees open en snijd het vlees nu op 0,33 van de hoogte op dezelfde manier in en klap ook deze kant open.
  • 5 Meng de ricotta met de knoflook, paprika, kruiden, de afgemeten hoeveelheid zout en peper naar smaak.
  • 6 Strijk dit over het vlees uit.
  • 7 Rol het vlees stevig op en bind het elke twee cm op met rolladetouw.
  • 8 Wrijf de rollade rondom in met zout, peper en boter, verpak hem eventueel in een braadzak en leg hem in een braadslede.
  • 9 Verwarm de oven 1 uur voor het eten voor op 175 °C.
  • 10 Laat het vlees in de oven in 1,25 uur gaar en bruin worden.
  • 11 Kook het braadvocht met de wijn in tot een lekkere jus.
  • 12 Wijntip: Een niet te zware rode wijn, zoals Montagny 1er Cru Chagnot of volle witte, bijvoorbeeld Kleinrivier Chardonnay.