recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rollade met een fijne kruidenvulling

Hoofdgerecht
8 personen
110 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - zachte boter (50 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - (platte) peterselie (3 eetlepels)
  • - geroosterde rode paprika (1 pot)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ricotta (100 g)
  • - varkensfricandeau (stuk) (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de rollade in plakken met groene tagliatelle en gegrilde tomaatjes.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Hak de geroosterde rode paprika heel fijn; Hak de (platte) peterselie fijn; Knip de bieslook fijn; Hak de verse basilicum fijn.
  • 3 Snijd de fricandeau op 2/3 van de hoogte in de lengte in tot 2-3 cm van de andere zijde.
  • 4 Klap het vlees open en snijd het vlees nu op 0,33 van de hoogte op dezelfde manier in en klap ook deze kant open.
  • 5 Meng de ricotta met de knoflook, paprika, kruiden, de afgemeten hoeveelheid zout en peper naar smaak.
  • 6 Strijk dit over het vlees uit.
  • 7 Rol het vlees stevig op en bind het elke twee cm op met rolladetouw.
  • 8 Wrijf de rollade rondom in met zout, peper en boter, verpak hem eventueel in een braadzak en leg hem in een braadslede.
  • 9 Verwarm de oven 1 uur voor het eten voor op 175 °C.
  • 10 Laat het vlees in de oven in 1,25 uur gaar en bruin worden.
  • 11 Kook het braadvocht met de wijn in tot een lekkere jus.
  • 12 Wijntip: Een niet te zware rode wijn, zoals Montagny 1er Cru Chagnot of volle witte, bijvoorbeeld Kleinrivier Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.