recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rollade met Italiaanse groenten uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - bouillon (100 ml)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - Italiaanse roerbakgroenten (600 gram)
  • - milde paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - magere varkensrollade (500 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de varkensrollade op kamertemperatuur is.
  • 2 Verwarm de oven op 200 °C.
  • 3 Verhit de margarine in een hapjespan en bak de rollade in circa 10 minuten rondom mooi bruin.
  • 4 Leg de rollade in een braadslede of lage ovenschaal.
  • 5 Hak de knoflook fijn.
  • 6 Fruit de knoflook zachtjes glazig in het bakvet in de pan en roer de paprikapoeder erdoor.
  • 7 Schep vervolgens de roerbakgroenten met de Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 8 Verdeel de groenten rond de rollade en schenk de bouillon erbij.
  • 9 Schuif de braadslede in de oven en braad de rollade en groenten in nog 30-40 minuten gaar.
  • 10 Keer de rollade regelmatig en schep dan ook de groente om.
  • 11 Snijd de rollade na 5 minuten rusten in dunne plakken.
  • 12 Serveer de plakken vlees op een schaal en schep de groenten eromheen.
  • 13 Lekker met gebakken aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.