recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige aspergerisotto met entrecote

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - roomboter (25 gram)
  • - entrecotes (4 )
  • - witte wijn (100 ml)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kant-en-klaar geschilde witte asperges (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui fijn.
  • 2 Hak de basilicum fijn.
  • 3 Snijd alle asperges op een gelijke lengte van 10 cm.
  • 4 Snijd de afgesneden stengels in dunne plakjes.
  • 5 Kook de aspergesstengels 5 minuten in een pan met ruim kokend water met wat zout en laat ze nog 15-20 minuten in het kookvocht staan.
  • 6 Bak de ui en de aspergeplakjes 2 minuten zachtjes in een pan met de helft van de olijfolie.
  • 7 Schep de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze glanzen.
  • 8 Schenk de wijn erbij en laat het vocht verdampen.
  • 9 Schep met een soepopscheplepel ongeveer een liter van het aspergekookvocht in een maatbeker en schenk de helft bij de rijst.
  • 10 Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig en voeg het resterende vocht uit de maatbeker tijdens het koken geleidelijk toe.
  • 11 Wrijf de entrecotes in met zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 12 Van binnen mogen ze rosé zijn.
  • 13 Roer de boter, kaas en het basilicum door de risotto.
  • 14 Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • 15 Schep de risotto op warme borden en leg de asperges erop.
  • 16 Leg de entrecotes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.