recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige bloemkoolsoep met Hollandse garnalen

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - hollandse garnalen (100 g)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - slagroom (125 ml)
  • - ei (1 )
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - kruimige aardappel (1 stuks)
  • - bloemkool (500 g)
  • - boter (25 g)
  • - ui (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de kruimige aardappel in blokjes; Knip de bieslook fijn.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Schep de bloemkool en aardappel erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 4 Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
  • 5 Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 6 Roer de dooier los met room en enkele lepels hete soep.
  • 7 Schenk dit mengsel al roerende bij de soep.
  • 8 Verwarm het geheel zachtjes (niet meer laten koken!) tot de soep bindt.
  • 9 Roer het bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Schep de soep in warme diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen.
  • 11 Garneer met sprietjes bieslook.
  • 12 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld een Chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.