recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige gnocchi met rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - rivierkreeftjes (200 gram)
  • - verse dille (8 takjes)
  • - gnocchi (800 gram)
  • - haricots verts (300 gram)
  • - gladde mosterd (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kookroom (200 ml)
  • - witte wijn (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de witte wijn in een grote hapjespan en kook op hoog vuur in tot de helft.
  • 2 Voeg de room, de gehakte tenen knoflook en mosterd toe en kook in tot eenderde.
  • 3 Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de boontjes 3 à 4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • 4 Zeef de boontjes uit het water en houd apart.
  • 5 Kook de gnocchi 2 minuten in hetzelfde water.
  • 6 Hak ondertussen de dille fijn, houd wat mooie topjes apart.
  • 7 Voeg de gnocchi, boontjes, dille en rivierkreeftjes toe aan de room.
  • 8 Breng op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut door.
  • 9 Serveer in warme diepe borden en garneer met de apart gehouden dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.