Ingrediënten
4 personenBereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de stelen van de bladselderij fijn en hak de blaadjes grof. Laat de mais uitlekken. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui, selderijstelen en kerriepoeder 3 minuten. Voeg mais toe, maar houd 4 el achter. Voeg de melk en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur voeg 2/3 van de slagroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde stoep. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en verdeel er de kipreepjes, de rest van de mais en bladselderij over. Garneer met een scheutje slagroom. Lekker met knapperig stokbrood.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 458 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 32 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 15 g