recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige pappardelle met kip en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - grada padano (50 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - witte vermout (100 ml)
  • - versgeraspte nootmuskaat
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - kipreepjes (400 gram)
  • - sperziebonen (500 gram)
  • - pappardelle (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de sperzibonen.
  • 2 Snijd de uien in dunne halve ringen.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de Grana Padano in flinterdunne plakjes.
  • 5 Kook de pappardelle en sperziebonen in aparte pannen in 10-12 minuten beetgaar.
  • 6 Bak de kipreepjes met de ui en knoflook 3 minuten in een hapjespan met olijfolie.
  • 7 Strooi er wat zout, peper en nootmuskaat over en schenk de vermout erbij.
  • 8 Laat op matig vuur het vocht verdampen.
  • 9 Schenk de room erbij met een flinke soepopscheplepel pastakookvocht en laat de kip nog 6-8 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Giet de pappardelle en sperziebonen af.
  • 11 Meng de pasta door het kipmengsel en schep de pasta in diepe borden.
  • 12 Verdeel de sperziebonen en de Grana erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.