recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige vanillehangop met pruimen

Nagerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - amandelkrullen (4 )
  • - suiker (4 eetlepels)
  • - vanillestokje (1 stuks)
  • - slagroom (125 ml)
  • - rode port (150 ml)
  • - pruimen (12 gewelde)
  • - volle yoghurt (1 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de vanillestokje open.
  • 2 Maak een schone theedoek licht vochtig en leg hem in een vergiet.
  • 3 Schenk de yoghurt erin en laat deze in 4-5 uur uitlekken tot het een dikke crème is.
  • 4 Verwarm de pruimen met port 10 minuten op zacht vuur en laat ze in het vocht afkoelen.
  • 5 Verwarm de room met het vanillestokje op zacht vuur tot het kookpunt en laat de room dan 10 minuten van het vuur staan.
  • 6 Schraap het zwarte merg uit het vanillestokje en roer dit door de room.
  • 7 Klop de room met suiker bijna stijf en spatel de hangop erdoor.
  • 8 Schep de hangop in rechte (whisky)glazen en schep de pruimen met port erop.
  • 9 Garneer met de amandelkrullen.
  • 10 Wijntip: Een gekoelde Muscat de St-Jean de Minervois of licht gekoelde ruby port.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.