recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige varkenslappen met wintergroenten

Hoofdgerecht
5 personen
40 min
Ingrediënten
  • - varkenslappen (700 gram)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - koolraap (300 gram)
  • - ronde worteltjes (300 gram)
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (250 ml)
  • - slagroom (200 ml)
  • - koelverse tagliatelle (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de varkenslappen in stukken.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de koolraap in blokjes.
  • 4 Kruid het vlees met kaneel, paprikapoeder, versgemalen peper en zout.
  • 5 Verhit de margarine in een grote braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees rondom bruin.
  • 6 Verdeel de ui, koolraap, worteltjes en de olijven rond het vlees en schenk de bouillon erbij.
  • 7 Stoof het vlees en de groenten 20-25 minuten op zacht vuur.
  • 8 Schenk de slagroom erbij en laat het vlees en de groenten nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
  • 9 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 10 Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden.
  • 11 Schep het vlees met de groenten en de saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.