recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Romige zalmfilet en tomaatjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - geraspte kaas (75 g)
  • - hazelnoten (25 g)
  • - witbrood (2 sneetjes)
  • - tomaten (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verkruimel de witbrood fijn; Hak de hazelnoten fijn; Knip de bieslook fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Halveer de tomaten en zet ze naast elkaar op een kant van de bakplaat.
  • 4 Meng het broodkruim met de hazelnoten, de helft van de kaas en wat peper.
  • 5 Verdeel dit mengsel over de tomaten en druppel er wat olijfolie over.
  • 6 Verwarm de tomaten 5-8 minuten in de oven.
  • 7 Wrijf intussen de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze naast de tomaten op de bakplaat.
  • 8 Bestrijk ze met crème fraîche en strooi het bieslook en de rest van de kaas erover.
  • 9 Schuif de bakplaat weer in de oven en laat de zalmfilets in 10 minuten gaar worden.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Willowglen Semillon/Chardonnay.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook walnoten gebruiken in plaats van hazelnoten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.