recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roosje van rauwe ham met meloen

Voorgerecht
12 personen
20 min
Ingrediënten
  • - mooie rauwe ham (parmaham of ardennerham) (12 plakjes)
  • - verse munt (1 eetlepel)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - meloen (0.5 zoete)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de verse munt fijn.
  • 2 Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 1 bolletje per persoon uit het vruchtvlees.
  • 3 Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
  • 4 Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
  • 5 Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
  • 6 Maal er wat zwarte peper boven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.