recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rosbief met cranberry's en peer uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - boter (50 gram)
  • - runderfond (100 ml)
  • - verse cranberries (200 gram)
  • - peren (2 )
  • - zwarte bessenjam (4 eetlepels)
  • - versgemalen peper
  • - rosbief (700 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 220 °C.
  • 2 Wrijf de stukken vlees in met zout en peper en bestrijk ze rondom met de helf van de jam.
  • 3 Leg het vlees in een braadslede.
  • 4 Schil de peren en verdeel ze in drie stukken per persoon.
  • 5 Verdeel de peren en cranberry's eromheen.
  • 6 Roer de rest van de jam door de fond en schenk dit mengsel over de peer en cranberry's in de schaal.
  • 7 Snijd de boter in klontjes.
  • 8 Verdeel de klontjes boter over het vlees en het fruit.
  • 9 Braad het vlees in de oven in 15-20 minuten rood-rosé.
  • 10 Serveer het vlees in plakken op warme borden en schep het fruit ernaast.
  • 11 Schep er wat jus over.
  • 12 Lekker met aardappelkroketjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.