Ga naar de hoofdinhoud

Rucolastamppot met balsamicojus

4 personen Eenvoudig 20 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in ruim water met zout. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de aardappelen. Hak de amandelen grof. Rooster ze in een hete, droge koekenpan en schud uit op een bord. Verwarm de koekenpan met eventueel wat achtergebleven zout van de amandelen opnieuw en voeg 2 el olijfolie en de crema di balsamico toe. Verwarm al roerend 2 minuten op laag vuur, voeg eventueel 2 el water toe voor de juiste dikte. Giet de aardappelen met de bloemkool af. Vang een kopje kookvocht op. Pureer de aardappelen eventueel met een beetje kookvocht tot een fijne puree. Schep er op het laatste moment de rucola door. Verdeel de rucolastamppot over 4 borden. Bestrooi met de gehakte amandelen en verdeel er de balsamicojus over.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 424 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 51 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 1 g
Trefwoorden bloemkoolrecepten