Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in ruim water met zout. Stap 2 Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de aardappelen. Stap 3 Hak de amandelen grof. Rooster ze in een hete, droge koekenpan en schud uit op een bord. Stap 4 Verwarm de koekenpan met eventueel wat achtergebleven zout van de amandelen opnieuw en voeg 2 el olijfolie en de crema di balsamico toe. Stap 5 Verwarm al roerend 2 minuten op laag vuur, voeg eventueel 2 el water toe voor de juiste dikte. Stap 6 Giet de aardappelen met de bloemkool af. Vang een kopje kookvocht op. Stap 7 Pureer de aardappelen eventueel met een beetje kookvocht tot een fijne puree. Schep er op het laatste moment de rucola door. Stap 8 Verdeel de rucolastamppot over 4 borden. Bestrooi met de gehakte amandelen en verdeel er de balsamicojus over.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 424 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 51 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 1 g