recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderlapjes met rode kool - Gezinsvoordeelmenu

Hoofdgerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - water (350 ml)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - appel (1 )
  • - rodekool (600 gram)
  • - wijnazijn (3 eetlepels)
  • - laurierblaadjes (3 )
  • - uien (2 )
  • - kaneel (3 theelepels)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - riblappen (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uien grof.
  • 2 Snijd de rodekool in dunne reepjes.
  • 3 Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  • 4 Schil de tafelaardappelen en snijd deze in stukken.
  • 5 Snijd de riblappen in grove stukken.
  • 6 Kruid het vlees pittig met zout, peper en tweederde van het kaneel.
  • 7 Bak de stukken in een braadpan met de helft van de margarine rondom bruin.
  • 8 Verdeel er de helft van de gesnipperde ui met tweederde van de laurierblaadjes omheen en voeg de helft van de azijn en iets meer dan de helft van het water toe.
  • 9 Stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 2-3 uur gaar.
  • 10 Schep de rodekool in een andere pan om met de appel en de resterende ui, laurier, kaneel, azijn en margarine.
  • 11 Voeg de rest van het water en wat zout en peper toe en stoof de rodekool op zacht vuur in 25-30 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 13 Serveer de runderlapjes met de rodekool en aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.