Ga naar de hoofdinhoud

Rundersaucijsjes met rode kool, appel en druiven

4 personen Gemiddeld 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Halveer de druiven, schil de appel en snijd deze in blokjes. Schep de rode kool met blokjes appel, druiven, kaneel en sinaasappelsap erdoor. Laat de rode kool afgedekt 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de appel zacht is. Verwarm intussen de resterende boter in een koekenpan en bak de saucijsjes rondom bruin. Voeg een scheut water toe en laat ze in nog 6-8 minuten gaar worden, keer regelmatig. Laat intussen het vocht inkoken tot een jus. Serveer de saucijsjes met de rode kool en gepofte aardappelen en serveer de jus er apart bij.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 330 kcal
Eiwit 17 g
Koolhydraten 23 g
Vet 17 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden winterappelDruivendoordeweeksrundvleesrode koolrecepten