recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rundvleesstoofpot met wintergroenten

Hoofdgerecht
5 personen
180 min
Ingrediënten
  • - bladselderij (2 takjes)
  • - groene kool (200 gram)
  • - koolraap (200 gram)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - vleesfond of bouillon (200 ml)
  • - klein blikje tomatenpuree (1 )
  • - gedroogde oregano (0.5 eetlepel)
  • - grote ui (1 )
  • - ribbraadlappen (400 gram)
  • - chorizoworst (125 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
  • 2 Snijd de ribbraadlappen in stukken van 3 cm.
  • 3 Snijd de ui in dunne parten.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo zachtjes uit.
  • 5 Schep het vlees erdoor en bak de stukjes rondom bruin.
  • 6 Bak de ui 2 minuten mee en roer dan de oregano en tomatenpuree erdoor.
  • 7 Bak alles nog 1 minuut en schenk dan de wijn en bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
  • 8 Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op heel zacht vuur (eventueel op een vlamverdeler).
  • 9 Roer regelmatig en schenk er zo nodig wat water bij.
  • 10 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 11 Snijd de koolraap in stukjes.
  • 12 Snijd de groene kool in brede repen.
  • 13 Schep na 2 uur de wortel, koolraap en groene kool erdoor en stoof het vlees en de groenten in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
  • 14 Bestrooi voor het serveren met de bladselderij.
  • 15 Lekker met bruine linzen of gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.