recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Saffraansaus

Fusion
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - slagroom (250 ml)
  • - medium dry sherry (200 ml)
  • - visfond (pot) (400 ml)
  • - saffraandraadjes (1 envelopje)
  • - gedroogde dragon (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - boter (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotje; Hak de knoflook fijn.
  • 2 Fruit de sjalot en knoflook in een wijde pan in de boter.
  • 3 Voeg de dragon, saffraan, fond en sherry toe en kook het vocht in tot een derde over is.
  • 4 Zeef dit boven een andere pan, voeg de room toe en kook de saus nog 10 minuten in tot de dikte goed is.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Vervangtip: U kunt ook van een tabet visbouillon maken in plaats van het gebruiken van de visfond.
  • 7 Vervangtip: U kunt ook oregano gebruiken in plaats van de dragon.
  • 8 Vervangtip: U kunt ook kookroom gebruiken in plaats van slagroom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.