recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salad jar

Lunch
1 personen
15 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (1 theelepel)
  • - volle yoghurt (2 eetlepels)
  • - mosterd (0.5 theelepel)
  • - citroensap (0.5 eetlepel)
  • - krop sla bladeren, gewassen en gescheurd (3 )
  • - handje rucola
  • - handje veldsla
  • - cherrytomaatjes, gehalveerd (4 )
  • - paprika, in reepjes (1 )
  • - plak ham, in reepjes (1 )
  • - plak gesneden kaas in reepjes (1 )
  • - hazelnoten, grof gehakt (1 eetlepel)
  • - pompoenpitten (1 eetlepel)
  • - peultjes of sperziebonen (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: weckpot of jampot (inhoud 450 ml) klein potje voor dressing.
  • 2 Haal de peultjes of sperziebonen af.
  • 3 Halveer ze en kook ze in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten (peultjes) of 6-8 minuten (sperziebonen) beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken.
  • 5 Vul de weckpot achtereenvolgens laag voor laag met pompoenpitten, hazelnoten, kaasreepjes, hamreepjes, paprikareepjes, peultjes of sperziebonen, tomaatjes, veldsla, rucola en sla bladeren.
  • 6 Druk wat aan, zodat alles erin past.
  • 7 Sluit de pot met het deksel en zet tot gebruik in de koelkast.
  • 8 Doe het citroensap met mosterd, yoghurt, olijfolie en wat zout en peper in het kleine potje.
  • 9 Sluit af en schud goed tot alles mengt tot een dressing.
  • 10 Zet voor het eten een diep bord op de geopende weckpot, keer ze samen en laat de salade zich over het bord verdelen.
  • 11 Schud het potje met dressing goed en druppel de dressing over de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.