recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met gegratineerde geitenkaas

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - vloeibare honing (1 eetlepel)
  • - geitenkaas (4 plakken)
  • - rucola (75 g)
  • - veldsla (75 g)
  • - walnotenolie (4 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - eikenbladsla (1 krop)
  • - sinaasappel (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de sinaasappel.
  • 2 Kook het sinaasappelsap in tot er 1 eetlepel vocht over is.
  • 3 Was en droog de eikenbladsla en scheur de bladeren in stukken.
  • 4 Klop het sinaasappelsap met de azijn, walnotenolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Schep de eikenbladsla, veldsla, rucola en de helft van de sinaasappelrasp er luchtig door.
  • 6 Leg de geitenkaas op een bakplaat, bestrijk de plakken met honing en strooi er sinaasappelrasp en zwarte peper erover.
  • 7 Schuif de geitenkaas 15 cm onder een hete grill en laat het in 2-4 minuten licht kleuren.
  • 8 Verdeel de salade over vier borden en leg de gegratineerde geitenkaas in het midden.
  • 9 Wijntip: Rinse witte wijn, bijvoorbeeld sauvignon blanc of chenin blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.