recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met peultjes en geroosterde bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sla (1 krop)
  • - knoflook (1 teen)
  • - Griekse yoghurt (100 ml)
  • - hazelnoten (100 gram)
  • - volkorenbrood (6 sneetjes)
  • - peultjes (150 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - gekookte bietjes (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Schil de bietjes en snijd deze in partjes.
  • 3 Rasp de citroen en pers deze uit.
  • 4 Snijd de sneetjes volkorenbrood diagonaal door de helft.
  • 5 Schep bietjes in een bakblik om met wat zout, versgemalen zwarte peper, een derde van de oregano, iets citroensap en een derde van olijfolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
  • 6 Kook de peultjes in ruim water in 4 minuten beetgaar.
  • 7 Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 8 Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze in een droge koekenpan.
  • 9 Rooster daarna de noten in de pan goudbruin.
  • 10 Roer de yoghurt met iets citroensap, de rasp, een derde van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 11 Verdeel de sla, peultjes en bietjes over diepe borden.
  • 12 Schep de dressing in het midden en strooi de noten en oregano erover.
  • 13 Geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.