recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van geroosterde wintergroenten en kibbeling - Gezinsvoordeelmenu

Hoofdgerecht
4 personen
38 min
Ingrediënten
  • - bruin stokbrood (1 )
  • - andijvie (200 gram)
  • - kibbeling (400 gram)
  • - knolselderij (250 gram)
  • - winterwortel (250 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - grove mosterd (1 theelepel)
  • - sinaasappel (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Pers de sinasappel en rasp deze.
  • 3 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 4 Snijd de knolselderij in blokjes.
  • 5 Sijd de andijvie in dunne reepjes.
  • 6 Klop het sinaasappelsap met de rasp, mosterd, olijfolie, peterselie wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing en schep de wortel en knolselderij erdoor.
  • 7 Verdeel de groente in een braadslede en rooster ze 20 minuten in de oven.
  • 8 Schep ze regelmatig om.
  • 9 Leg de stukken kibbeling tussen de groenten en rooster alles nog 6-8 minuten in de oven.
  • 10 Verdeel de andijvie over de borden en schep groenten en kibbeling met de dressing erop.
  • 11 Geef het stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.