recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van minikrieltjes en eieren

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - achterham (100 g)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - rucola (75 g)
  • - fijngehakte basilicum (15 g)
  • - yogonaise (4 eetlepels)
  • - eieren (6 stuks)
  • - minikrieltjes (450 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Kook en pel de eieren; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; Snijd de achterham in lange dunne repen.
  • 2 Kook de minikrieltjes beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Halveer de eieren, wip de dooiers eruit en prak ze in een kom fijn.
  • 4 Meng de helft van de yogonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 5 Doe dit over in een spuitzak met een kartelmond en spuit de eiwithelften vol met basilicumcrème.
  • 6 Meng de uitgelekte krieltjes luchtig met de andere helft van de yogonaise, bosui, rucola, ham en zout en peper naar smaak.
  • 7 Schep de salade op vier borden en leg de gevulde eieren erop.