recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van radicchio met peer, gorgonzola en kastanjes

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - gekookte kastanjes (250 gram)
  • - gorgonzola (150 gram)
  • - radicchio (1 krop)
  • - olijfolie (geurige) (4 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (wit) (1.5 eetlepel)
  • - peren (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijven.
  • 2 Klop in een grote kop de azijn met de olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 3 Snijd de radicchio in repen en de gorgonzola in blokjes. Schep de repen radicchio met de schijven peer en blokjes gorgonzola er luchtig door.
  • 4 Schep op elk bord in het midden een mooie berg salade en verdeel de kastanjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.