recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van witte en groene asperges

Bijgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water2 (4 eetlepels)
  • - eieren (2 )
  • - witte asperges (500 gram)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - rucola (1 hand)
  • - veldsla (1 hand)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  • 2 Laat ze schrikken en pel ze.
  • 3 Schil de witte asperges: leg de asperges één voor één op een plank en schil ze van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges steeds een slag.
  • 4 Snijd van zowel de witte asperges als de groene asperges de houtachtige onderkanten weg.
  • 5 Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukken van drie cm.
  • 6 Kook de witte asperges in een pan met ruim kokend water met wat zout 2-3 minuten.
  • 7 Laat de asperges van het vuur nog tien minuten nagaren.
  • 8 Kook de groene asperges in een andere pan met ruim komend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 9 Spoel de groene asperges direct na het koken onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 10 Zo blijven ze mooi groen.
  • 11 Laat ook de witte asperges in een vergiet uitlekken.
  • 12 Prak de eieren in een wijde slaschaal fijn en voeg de azijn, mosterd, dragon, olie en wat zout en versgemalen peper toe.
  • 13 Roer alles tot een dressing.
  • 14 Verdun de dressing met het water.
  • 15 Schep de asperges erdoor en laat de salade dertig minuten staan.
  • 16 Schep vlak voor het serveren de rucola en veldsla erdoor.
  • 17 ?.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.