recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van zuurkool met een crunch van rookworst

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - paneermeel (3 eetlepel)
  • - verse rookworst, grof (1 )
  • - minikrieltjes (450 gram)
  • - rozijnen (5 eetlepels)
  • - wijnzuurkool (500 gram)
  • - bouillon (1 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Breng de bouillon aan de kook.
  • 2 Knijp de zuurkool uit en haal een groot mes er een paar keer doorheen om het iets kleiner te maken.
  • 3 Meng met de rozijnen en laat minstens tien minuten afgedekt staan op kamertemperatuur.
  • 4 Kook de krieltjes vier minuten in de bouillon totdat ze gaar zijn, giet ze dan af.
  • 5 Laat zo’n tien minuten afkoelen.
  • 6 Snijd de worst in dunne plakjes en vermaal.
  • 7 daarna grof in de keukenmachine.
  • 8 Verwarm een koekenpan op matig vuur en bak de worst circa tien minuten.
  • 9 Verwijder indien gewenst een deel van het vet met een lepel.
  • 10 Laat de worst licht krokant worden.
  • 11 Bak het paneermeel nog drie minuten mee zodat de crunch krokant en droog wordt, laat dan afkoelen in de pan.
  • 12 Snijd of knip de bieslook in fijne ringetjes en meng met de aardappeltjes.
  • 13 Verdeel de zuurkoolsalade over de borden, verdeel de lauwwarme aardappeltjes erover en bestrooi met de crunch.
  • 14 de zuurkoolsalade over de borden, verdeel de lauwwarme aardappeltjes erover en bestrooi met de crunch.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.