recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sambal goreng tomaat met garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - diepvries roze garnalen (250 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - tomaten (4 )
  • - sambal badjak (0.5 eetlepel)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olie.
  • 6 Roer de sambal en tomaten erdoor en bak alles 2 minuten.
  • 7 Voeg het water en wat zout toe.
  • 8 Laat de tomaten 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Schep de doperwten en garnalen er bevroren door en verwarm alles nog 5 minuten tot de sambal goreng door en door heet is.
  • 10 Laat de mie in een vergiet uitlekken.
  • 11 Schep de mie in diepe borden en schep de sambal goreng tomaat met garnalen erop.