recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sambal goreng tomaat met garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - diepvries roze garnalen (250 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - tomaten (4 )
  • - sambal badjak (0.5 eetlepel)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olie.
  • 6 Roer de sambal en tomaten erdoor en bak alles 2 minuten.
  • 7 Voeg het water en wat zout toe.
  • 8 Laat de tomaten 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Schep de doperwten en garnalen er bevroren door en verwarm alles nog 5 minuten tot de sambal goreng door en door heet is.
  • 10 Laat de mie in een vergiet uitlekken.
  • 11 Schep de mie in diepe borden en schep de sambal goreng tomaat met garnalen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.