Ga naar de hoofdinhoud

Sandwich met gekarameliseerde witlof

4 personen Gemiddeld 25 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Rooster de sneetjes brood in de pan of broodrooster. Halveer de witlof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in kwarten. Verhit een hapjespan met boter en bak hierin de witlof aan. Voeg de suiker toe en laat dit al roerend smelten in de hete boter. Blus af met wittewijnazijn en het sap van een sinaasappel. Laat de witlof met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar stoven. Haal het deksel van de pan en laat het resterende vocht verdampen. Zet het vuur uit en schep de groente om met de honing en fijne mosterd. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrijk het geroosterde brood royaal met blauwe kaas, verdeel de witlof over het brood en maak een stevige sandwich. Hak de peterselie en verdeel met de pijnboompitten over de witlof.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 135 kcal
Eiwit 4 g
Koolhydraten 22 g
Vet 3 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden vegetarischwinterreceptenvegalunch