recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sandwich van olijvenbrood met eierspread

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - runderrookvlees (100 gram)
  • - rucola (50 gram)
  • - olijvenbrood (1 )
  • - bosuitjes in dunne ringetje (2 )
  • - verse basilicum, gehakt (2 eetlepels)
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - eieren (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de eieren in 8 minuten bijna hard, laat ze onder koud water schrikken en pel ze.
  • 2 Prak de eieren in een diep bord fijn en meng ze met de sinaasappelrasp, mayonaise, basilicum en wat zout en versgemalen peper tot een smeuïge spread.
  • 3 Schep ook de helft van de uiringetjes erdoor.
  • 4 Snijd het olijvenbrood in gelijke stukken en snijd deze overlangs open.
  • 5 Bestrijk de onderkanten dik en de bovenkanten dun met eiersalade.
  • 6 Leg de onderkanten elk op een bord, verdeel de rucola erover en leg de plakjes rookvlees losjes op de rucola.
  • 7 Leg de bovenkanten van de broodjes er schuin op.