recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schouderkarbonade gestoofd in rode wijn

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rode wijn (2 dl)
  • - tijm (1 theelepel)
  • - winterwortel (200 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - schouderkarbonades (2 )
  • - spekreepjes (50 g)
  • - boter (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en gesmoorde groene kool.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui grof; Snijd de winterwortel in blokjes.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan.
  • 4 Bak de spekreepjes knapperig bruin en schep ze op een bord.
  • 5 Wrijf de karbonades in met zout, peper, kaneel en bak ze in het bakvet in 5 minuten bruin.
  • 6 Bak de ui, wortel en tijm 3 minuten mee.
  • 7 Schenk de wijn langs rand van pan erbij en stoof de karbonades met het deksel schuin op pan in zo’n 30 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Schep de spekjes door het stoofvocht.
  • 9 Wijntip: Volle rode wijn (merlot, cabernet sauvignon, shiraz/syrah).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.