recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schouderkarbonades met hazelnoot-kruidensalsa op de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - schouderkarbonades (4 )
  • - olijfolie 'extra vierge' (6 eetlepels)
  • - hazelnoten (50 gram)
  • - peterselie fijngesneden (0.5 bosje)
  • - koriander fijngesneden (0.5 bosje)
  • - rucola, fijngesneden (0.5 zakje)
  • - citroensap (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de karbonaden in met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • 2 Hak de hazelnoten grof met een mes.
  • 3 Doe de hazelnoten in een kom en meng met de peterselie, koriander, rucola, resterende olijfolie en het citroensap tot een salsa.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Grill de karbonaden circa 5 minuten per kant op de barbecue en serveer ze samen met de salsa.