DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Shakshuka met ei en brood

Lunch Gemiddeld 30 minuten
(3)
Lunch Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's en snijd in repen. Stap 2 Verhit een hapjespan met 2 el olie en fruit de ui met de knoflook, het komijnpoeder en de ras el hanout. Stap 3 Voeg de paprika toe en bak al omscheppend op laag vuur 5 minuten aan. Snijd intussen de tomaat in blokjes en voeg toe. Stap 4 Laat de saus ca. 10 minuten met de deksel op de pan op laag vuur garen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 5 Roer door en maak met een lepel vier holtes in de saus. Breek in elke holte een ei en laat deze op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 10 - 12 minuten garen. Stap 6 Verhit intussen de grillpan. Snijd het Turks brood in repen en besprenkel met olijfolie. Bak het brood in 5 minuten knapperig. Stap 7 Hak de blaadjes van de peterselie grof. Bestrooi de shakshuka met 3 el peterselie en serveer in de pan en geef er het brood bij.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - Grillpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 469 kcal
Eiwit 17 g
Koolhydraten 59 g
Vet 17 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden
brunchrecepten