Ga naar de hoofdinhoud

Shakshuka met romige tomatensaus

4 personen Eenvoudig 25 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Bak het ciabattabrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten en snijd elke helft in vieren. Snijd de ui in blokjes en de olijven in ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de tomaten en ui 5 minuten al omscheppend aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Blus vervolgens af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door, draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Roer vlak voor het serveren de roomkaas en zwarte olijven door de pastasaus, meng tot de roomkaas helemaal is opgenomen in de saus. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes in 5 minuten zacht. Bestrooi met wat zout en voeg de romige tomatensaus toe. Schep goed om. Maak vier holletjes in de saus en breek boven elk holletje een ei. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en gaar 10-15 minuten tot het ei gestold is. Verdeel de avocado over de shakshuka en breng op smaak met versgemalen peper. Serveer met het ciabattabrood om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 464 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 37 g
Vet 27 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden receptenslimkoken