recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Shoarmabroodjes met pittige kip

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - magere yoghurt (150 ml)
  • - ijsbergsla (0.5 krop)
  • - wortel(en) (100 gram)
  • - shoarmabroodjes (10 )
  • - kipshoarma (300 gram)
  • - tomaten (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: pers de knoflook; snijd de ijsbergsla in dunne reepjes; rasp de wortel; snijd de tomaten in partjes.
  • 2 Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie heel zachtjes goudgeel.
  • 3 Roer na iets afkoelen de yoghurt erdoor.
  • 4 Meng de wortel door de helft van de sla.
  • 5 Verdeel de rest van de sla op een schaal.
  • 6 Rooster de shoarmaboordje in de broodrooster of onder een hete grill.
  • 7 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het shoarmavlees al omscheppend in 5 minuten gaar.
  • 8 Snijd de broodjes open en schep er wat knoflooksaus in.
  • 9 Duw er sla met wortel in en schep dan het vlees erin.
  • 10 Schep hier nog wat saus op.
  • 11 Leg de broodjes op de schaal met sla en garneer met tomaat.
  • 12 Geef de resterende saus erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.