recepten

Zoeken in alle recepten

Sinaasappel-winegums

Sinaasappel-winegums

Bijgerecht
25 personen
25 min
Ingrediënten
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - vers sinaasappelsap (100 milliliter)
  • - gelatine (6 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Vul een kom met koud water en leg de gelatineblaadjes er één voor één in. Laat de blaadjes 10 minuten weken. Voeg de suiker toe aan het verse sinaasappelsap en los de suiker al roerend in het sap op.
  • 2 Schenk het sap in een kleine pan en verwarm het op laag vuur tot het nog net niet kookt. Neem de pan van het vuur en zet de pan op een dubbelgevouwen theedoek op het aanrecht.
  • 3 Neem de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Voeg de gelatineblaadjes aan het warme sap toe en roer goed tot ze helemaal zijn opgelost.
  • 4 Schenk het mengsel weer in de maatbeker en vul hiermee de vormpjes. Zet de vorm in de koelkast en laat de winegums in 1 uur stevig worden. Neem de winegums uit de vorm en bewaar ze in een pot in de koelkast tot je ze gaat eten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.