recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sinaasappeldressing

Bijgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - zout (0.5 theelepel(s))
  • - basilicum (2 eetlepel(s))
  • - fijne mosterd (0.5 eetlepel)
  • - walnootolie (150 ml)
  • - sinaasappels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de basilicum heel fijn.
  • 2 Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil er dun af.
  • 3 Pers alle sinaasappels uit.
  • 4 Kook het sap met de rasp in een steelpan op matig hoog vuur in tot er nog 3-4 eetlepels over zijn.
  • 5 Laat het sap afkoelen.
  • 6 Schenk eerst het sap en daarna met de olie door een trechter in de fles.
  • 7 Voeg de mosterd en de basilicum met zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 8 Sluit de fles af en schud goed tot het sap en de walnootolie tot een mooi gebonden dressing gemengd zijn.
  • 9 U kunt ook de ingrediënten in een kom met een garde tot een dressing te kloppen.