recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sint-Anna mosselen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gedroogde kervel (1 eetlepel)
  • - sprietjes bieslook (10 )
  • - fijngehakte bladselderij (15 gram)
  • - bloem (40 gram)
  • - droge witte wijn (250 ml)
  • - tijm (2 takjes)
  • - bladselderij (4 takjes)
  • - ui (1 )
  • - boter (60 gram)
  • - mosselen (2 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak nog niet vanzelf dichtgaan.
  • 3 Smelt intussen een derde van het boter in een mosselpan of grote braadpan.
  • 4 Snij de steeltjes van de bladselderij en houd deze apart van het selderijblad.
  • 5 Hak de bieslook fijn.
  • 6 Snij de ui in ringen.
  • 7 Fruit de uienringen en de selderijsteeltjes op zacht vuur glazig.
  • 8 Doe de takjes tijm erbij.
  • 9 Schenk de helft van de wijn erbij.
  • 10 Leg de mosselen in de pan en schenk de rest van de wijn erover.
  • 11 Kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
  • 12 Schud de pan af en toe.
  • 13 Giet daarna het mosselvocht voorzichtig af boven een maatbeker en meet vervolgens 400 ml af.
  • 14 Smelt de rest van het boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • 15 Bak zachtjes en voeg dan al roerend scheut voor scheut het mosselvocht erbij.
  • 16 Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
  • 17 Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • 18 Roer de kruiden en de selderijblaadjes door de saus en naar smaak wat zout en peper.
  • 19 Schep de mosselen in warme diepe borden en schep de saus erover.
  • 20 Lekker met friet en een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.