recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Smeuig roerei met bacon, chipolata's en tomaat

Ontbijt
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - kleine tomaten (6 )
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - melk (3 eetlepel(s))
  • - grote eieren (6 )
  • - runderchipolata (5 stuks, 200 gram) (1 pakje)
  • - dikke plakken bacon (4 )
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de helft van de boter in een koekenpan en bak de plakken bacon zachtjes knapperig.
  • 2 Prik de worstje in en leg ze bij de bacon en bak ze in 6 minuten rondom bruin en gaar.
  • 3 Knip de bieslook fijn en hak de platte peterselie.
  • 4 Halveer de tomaten.
  • 5 Klop intussen de eieren los met de melk en roer de kaas en kruiden erdoor.
  • 6 Verwarm de resterende boter in een pan met een dikke bodem, schenk het eimengsel erbij en laat het ei op zacht vuur al roerende stollen.
  • 7 Schep de bacon en de worstjes op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • 8 Leg de tomaten met de snijkant naar beneden in het bakvet en bak ze 2 minuten tot ze warm zijn.
  • 9 Schep het roerei op warme borden en leg er een plak bacon en een worstje naast.
  • 10 Snijd het laatste worstje in vieren en verdeel het ook over de borden.
  • 11 Zet de gebakken tomaten met de gebakken kant naar boven naast het ei.
  • 12 Lekker met vers geroosterd brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.