recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Snijbonenstampot

Fusion
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - nootmuskaat
  • - melk (150 ml)
  • - witte bonen (370 ml)
  • - snijbonen (500 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snij ze in stukken; Snipper de ui; Snijd de snijbonen in dunne reepjes; Laat de witte bonen goed uitlekken.
  • 2 Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  • 3 Roerbak de ui en snijbonen in 2-3 minuten in een wok met hete boter.
  • 4 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en smoor de bonen in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Stamp de afgegoten aardappelen met de witte bonen fijn en roer het geheel met de melk tot een smeuïge puree.
  • 6 Schep het bonenmengsel erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.