Ga naar de hoofdinhoud

Spaans visstoofpotje met chorizo

4 personen Gemiddeld 35 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de chorizo in blokjes. Snijd de paprika’s in repen en de tomaten in blokjes. Halveer de krielaardappelen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 2 minuten. Voeg de krielaardappelen en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten. Voeg de witte wijn toe en laat 1 minuut koken. Voeg de tomaat, paprika, het bouillonblokje en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 minuten koken. Maak intussen de mosselen schoon. Voeg de gamba’s en mosselen toe en kook met de deksel op de pan 5 minuten tot de aardappelen gaar zijn en de mosselen open staan. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met fijngesneden peterselie en knapperig stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 489 kcal
Eiwit 38 g
Koolhydraten 35 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden mosselenrecepteneuropa