recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse mosselen

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - pittige paprikapoeder (2 theelepels)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - panklare mosselen (2 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met stokbrood en een salade van tomaten met sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de rode paprika in blokjes; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Spoel de mosselen onder koud water.
  • 4 Controleer de openstaande schelpen of ze vanzelf dicht gaan als u ze tegen het werkvlak tikt.
  • 5 Verwijder mosselen die niet dicht gaan.
  • 6 Leg de mosselen in een grote pan.
  • 7 Verdeel de knoflook, paprika en peterselie over de mosselen.
  • 8 Strooi de paprikapoeder erover en maal er flink zwarte peper boven.
  • 9 Sprenkel tot slot de olijfolie erover.
  • 10 Smoor de mosselen afgedekt 6-8 minuten op matig hoog vuur gaar.
  • 11 Dan staan alle schelpen open.
  • 12 Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.