recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse tomatensoep met chorizo en witte bonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepel)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - witte bonen (1 potje)
  • - basis voor soep tomaat (1 pot)
  • - prei (1 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - chorizo (150 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met bruine bolletjes of stokbrood en geraspte kaas.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de chorizo in blokjes; Snipper de ui grof; Snijd de rode paprika in blokjes; Snijd de prei in ringen; Laat de witte bonen goed uitlekken; Snijd de tomaten in stukjes.
  • 3 Bak de chorizo zachtjes uit in een soeppan met olijfolie.
  • 4 Schep de ui, paprika en prei erdoor en bak 2-3 minuten.
  • 5 Voeg dan de tomatenbouillon volgens de aanwijzingen op de pot toe en roer de witte bonen en tomaten erdoor.
  • 6 Breng het geheel aan de kook en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
  • 7 Wijntip: Jonge Spaanse wijn, zoals Navarra of Vega Libre.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.